Pla curt de banderoles a l’entrada d’una seu de Luis Simoes. Foto: Arxiu (ACN / Luis Simoes)

Comissions Obreres discrepa de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avala l’acomiadament de 17 treballadors de l’empresa de transports Luis Simoes de Parets. Per aquest motiu, el sindicat ha anunciat que presentarà un recurs contra la decisió de l’òrgan judicial.

L’empresa en qüestió és subministradora per a Coca-Cola a la planta de Cobega a Martorelles i l’abril passat va acomiadar 17 treballadors a través d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Els treballadors van denunciar la decisió empresarial en considerar-la improcedent.

A principis de febrer, el TSJC resolia a favor de l’empresa en declarar que l’acomiadament dels 17 treballadors estava justificat per la baixada en el ritme de producció. Malgrat això, des de CCOO consideren que darrere de l’acomiadament s’amaga la intenció de l’empresa de transports d’operar amb conductors externs a l’empresa de forma sistemàtica. Segons el sindicat, hi ha “una clara intencionalitat de fomentar la precarietat”.

En un comunicat, CCOO ha explicat que l’acomiadament respon a una “represàlia descarada” d’uns treballadors que van donar suport a la lluita sindical contra l’empresa i per això ha anunciat que emprendrà accions legals contra la sentència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram