Lluís Martínez Camps, Síndic Personer de Mollet. Foto: Aj. de Mollet

El comiat, després de cinc anys de mandat del Síndic Personer de Mollet el passat dilluns 8 de febrer, va quedar desdibuixat per culpa d’un ple virtual i fred. L’adeu a Lluís Martínez Camps feia poca justícia a una figura que sempre ha apostat per la proximitat amb la ciutadania i que ha generat un enorme consens entre totes les formacions polítiques molletanes. “En aquests cinc anys he intentat posar per davant el síndic bomber i no pas el síndic piròman”, deia Martínez resumint la seva tasca en una frase que tots els partits podrien haver subscrit.

A més d’acomiadar-se, el tercer síndic de la ciutat presentava al Ple de l’Ajuntament el balanç del seu darrer any al càrrec. “Sembla que aquest 2020 hagi estat un malson”, deia Martínez referint-se a les conseqüències de la pandèmia. “Després d’uns anys intentant remuntar, hem entrat de ple en una altra situació dramàtica”, afegia. Segons va explicar el síndic, la seva oficina, tot i no deixar mai l’activitat i atendre de forma telemàtica la ciutadania, va romandre tancada durant sis mesos per la crisi. Amb tot, l’informe de 2020 revela que la sindicatura va atendre 40 queixes, 80 consultes i assessoraments i va dur a terme 105 activitats de caràcter divers. Un total de 255 accions que representen un 25% menys que les de l’any anterior a conseqüència de la Covid-19.

Pel que fa al mandat, a més d’arribar a 2.000 infants amb El Síndic a l’escola, Martínez ha gestionat 241 queixes i 420 consultes i ha dut a terme 810 activitats. En total, 1.500 accions.

Ara, després de cinc anys, s’obre el període per trobar un nou síndic. “Esperem que sigui una dona després de tres síndics homes”, deia Oriol López d’ERC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram