El 14-F se celebrarà sota unes condicions inèdites. Foto: Gerard Vilà / ACN

Tot i que Catalunya s’ha especialitzat a celebrar eleccions atípiques en els darrers anys, les del pròxim 14 de febrer seran les més estranyes de totes.

A Granollers, aquesta diferència en relació amb altres comicis ja s’està notant. L’Ajuntament ha decidit canviar set punts de votació habituals per reduir el risc de contagi. D’aquesta manera, no estarà obert, per exemple, l’Institut Marta Estrada o el Centre de Salut Mental Benito Menni, i sí que es podrà exercir el dret a vot a l’Arxiu Comarcal o al pavelló Poliesportiu de Can Bassa.

No és l’única diferència respecte a altres eleccions, ja que des de divendres 29 de gener els jutjats de la ciutat viuen una situació mai vista: cues de gent que per por al contagi el 14-F està presentant al·legacions per no haver de formar part de les meses electorals. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, fins aquest dimarts 2 de febrer s’havien rebut a la demarcació de Granollers 1.106 peticions per no ser a les meses. Una xifra sense precedent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram