Treballadors de Ramcon manifestant-se davant de l’Ajuntament. Foto: CGT

Els treballadors de la neteja de les escoles i altres equipaments públics de Mollet han plantat les seves escombres en plena pandèmia. El comitè d’empresa de Ramcon (la companyia subcontractada per l’Ajuntament) ha començat una vaga indefinida aquesta setmana, davant “l’actitud dictatorial de l’empresa” i perquè no se’ls respecta els dies de vacances.

Línia Vallès ha parlat amb la presidenta del comitè, Beatriz Tortola, que ha denunciat que “l’empresa està boicotejant la vaga” des del primer minut. “La cap i la coordinadora estan oferint el 100% del servei de neteja a diversos equipaments municipals que estan en serveis mínims. A més, des de l’empresa van trucar-nos per espantar-nos i provocar que ens saltéssim la vaga”, diu la portaveu.

En aquesta línia, Tortola lamenta que Ramcon estigui “promovent notícies falses sobre els treballadors que sí que s’han sumat a la vaga”. “Han dit que hem organitzat un piquet que es dedica a embrutar els equipaments nets”, lamenta, alhora que l’entristeix que l’Ajuntament de la ciutat no els estigui donant el suport esperat. “A la reunió d’aquesta setmana ens ho han deixat ben clar. Diuen que ara l’important és la pandèmia i no resoldre els nostres problemes”, explica la portaveu del comitè.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament esperen que hi hagi un diàleg de consens entre l’empresa i els treballadors. “De moment hi ha hagut un seguiment de la vaga d’un 20%, amb alguns piquets que han llençat escombraries a les escoles”, asseguren. Sigui com sigui, els treballadors de Ramcon s’han compromès a oferir un servei de neteja mínim del 85% als establiments oberts al públic i un altre del 50% als que estan tancats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram