A l’Hospital de Granollers tenen 12 ingressats menys que fa 7 dies. Foto: Arxiu

L’índex de risc de brot segueix baixant al Vallès Oriental, malgrat que tots els municipis encara es troben en una situació de perill, ja que superen els 200 punts (valor que indica que el risc d’expansió del virus és “molt alt”, segons l’estudi de BIOCOM-SC de la UPC i la Generalitat).

A Granollers l’índex de brot és de 641,51 punts i a Parets de 486,22, sent totes dues xifres més elevades que fa una setmana. En canvi, a Mollet han arribat les bones notícies, ja que per primer cop en tres setmanes ja no supera la barrera dels 1.000 punts. Ara té un risc de brot de 542,82 punts.

En la mateixa línia, els hospitals vallesans celebren la davallada de casos a les seves lliteres. Per desgràcia, es tracta d’una celebració agredolça. Des de l’hospital granollerí informen que tenen 84 positius de coronavirus, 12 persones menys que la setmana passada, i que no hi ha hagut cap més pacient que hagi necessitat entrar a l’UCI, però han hagut de lamentar la mort de set veïns.

Des de l’Hospital de Mollet també han notat una considerable davallada dels ingressos. Ara mateix, al centre hi ha 47 persones ingressades pel virus, nou menys que fa una setmana, però les defuncions han incrementat lleugerament, passant de nou a 11. Per últim, a l’Hospital de Sant Celoni hi ha 17 persones ingressades per Covid-19.

Tot plegat ha coincidit en una setmana en què s’ha sabut que la Cambra de Barcelona habilitarà un punt a Granollers per fer tests ràpids de Covid-19 al centre de serveis a les empreses Can Muntanyola i que la Policia Local ha sancionat més de 100 persones en deu dies per no dur mascareta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram