L’últim espai agrícola de la ciutat, el Calderí. Foto: DEPANA

La lluita per salvar el Calderí encara no ha dit l’última paraula a Mollet. Des de Mollet en Comú s’han presentat suggeriments a l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en aquest sentit.

Els comuns han exigit que s’inclogui la urbanització del Calderí (l’última zona agrícola de la ciutat) a la planificació del POUM. “No té cap sentit tramitar la planificació de tot el municipi excloent l’últim sector urbanitzable que queda a la ciutat. El futur del Calderí s’hauria de debatre dins del POUM i no fora d’ell”, ha argumentat la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano.

Paral·lelament, el partit també ha exigit que el POUM hauria de tenir una mirada de gènere en l’urbanisme, prioritzar la creació d’eixos cívics entre la trama urbana i concretar quines mesures aplicarà la ciutat per augmentar l’habitatge assequible, la qual cosa, diuen, “ara mateix no s’està fent”. Els comuns apunten com a possibles solucions l’habitatge cooperatiu o un sistema d’habitatge dotacional.

RECOLLIDA DE SIGNATURES
En la mateixa línia, la plataforma Salvem El Calderí ha engegat una campanya de recollida de signatures per salvar aquest espai agrícola a Change.org. Sota el lema “Plantem-nos”, la plataforma anima els veïns a defensar “cada pam de terra, de cada racó dels nostres pobles i ciutats, del nostre Vallès, que no volem veure convertit en asfalt i ciment”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram