Els vuit encausats de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es van presentar aquest dilluns davant el Jutjat Penal número 25 de Barcelona per respondre a les acusacions de la Fiscalia, que els imputa un suposat delicte de violació d’establiment obert al públic i un altre de lleu de danys perquè el 2 de març del 2017 van ocupar una sucursal del BBVA del barri barceloní de Sant Andreu durant una protesta per intentar paralitzar dos expedients de desnonament.

La Fiscalia demana dos anys de presó i 900 euros de multa per a cada un dels vuit activistes de la PAH, entre els quals hi ha una molletana, alhora que els exigeix una indemnització simbòlica per al banc.

El portaveu de la PAH molletana, Juanjo Ramón, ha explicat a Línia Vallès que el judici apunta “molt bé” per als encausats. “Dilluns va ser tot un sense sentit per part de la Fiscalia. De moment, el cas queda vist per a sentència, però les nostres advocades ja canten victòria. El discurs de l’acusació va ser tan desmesurat com els càrrecs i el fet d’haver-nos portat davant la justícia”, conclou Ramón, visiblement optimista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram