Cristina Iniesta, coordinadora de l’entitat, en la seva intervenció. Foto: AEC17

Com cada any, els professionals mèdics dels hospitals que configuren l’Aliança Estratègica C-17 (els tres de la comarca, el Clínic de Barcelona i l’Universitari de Vic) van celebrar la jornada d’innovació Sumem pel ciutadà, que enguany se celebrava per quarta vegada. Les restriccions sanitàries van obligar a fer totes les activitats de forma telemàtica durant divendres passat, però els metges van incidir, un cop més, en la importància del treball en xarxa.

Aquest, de fet, va ser un dels eixos en la ponència de la doctora Cristina Iniesta, coordinadora de l’entitat, i del director general de l’Hospital de Mollet, el doctor Jaume Ferran, que va assegurar que els hospitals “hem de posar el pacient com a protagonista del sistema”.

La directora assistencial mèdica de l’Hospital de Mollet, Sabina Molina, va ser la responsable de coordinar la taula central, en la qual es va parlar sobre la integració dels processos d’assistència als pacients amb el sistema IS3 de CatSalut, la creació d’una plataforma que permetrà compartir informació, protocols i assaigs clínics oberts de farmàcia i la posada en marxa d’un mecanisme de coordinació entre els serveis d’anatomia patològica i el circuit per fer l’estudi de biomarcadors moleculars del càncer de pulmó entre els pacientals dels tres hospitals de la comarca i de l’hospital de Vic.

La jornada d’innovació va servir també per lliurar el premi al grup de treball d’anatomia patològica de la C-17, liderat per la doctoria Inma Méndez, de l’Hospital de Granollers.

CINC ANYS DE FEINA COMUNA
L’Aliança Estratègica compleix enguany cinc anys de vida (els centres van signar el conveni el 13 d’abril del 2015) i vol sumar dinàmiques en matèria de la gestió assistencial de la salut en un territori en el qual viuen actualment milions de persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram