La sessió plenària telemàtica del passat 29 d’octubre. Foto: Aj. de Parets

L’equip de govern de l’Ajuntament de Parets va presentar a l’últim Ple municipal les ordenances fiscals de l’any que ve, que volen incentivar les accions mediambientals i lluitar contra el canvi climàtic. La regidora d’Economia i Hisenda, Carme Herrero, va destacar que “les ordenances fiscals del 2021 volen ser una eina per desenvolupar una política fiscal justa i progressiva”. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Ara Parets Esquerra Republicana, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-Junts per Catalunya) i l’abstenció de l’oposició (PSC i Ciutadans).

Amb l’objectiu de fomentar les energies renovables i l’estalvi energètic, el govern donarà una bonificació del 50% en el rebut de l’IBI durant 5 anys als habitatges que optin per l’energia fotovoltaica o tèrmica. Aquesta aposta també s’estendrà al sector comercial i industrial. En el seu cas, els negocis que instal·lin sistemes d’energia renovable gaudiran d’una bonificació del 10% en el rebut de l’IBI durant 3 anys. D’altra banda, l’Ajuntament paretà ha plantejat una rebaixa del 2,5% de l’IBI amb la intenció d’aconseguir una reducció del 10% sobre aquest impost l’any 2023. Per contra, el consistori de la ciutat aplicarà un augment de 12 euros al mes a la factura d’escombraries dels veïns.

Durant el Ple, celebrat el 29 d’octubre, també es va aprovar un procediment sancionador per a les persones que no respecten la normativa de gossos perillosos i es van validar (amb l’abstenció dels socialistes) les bases específiques per a la concessió dels ajuts per pal·liar els efectes de la Covid-19 i reactivar el teixit comercial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram