Un hort d’un petit productor local. Foto: Arxiu

La crisi sanitària a conseqüència de la Covid-19 ha posat en relleu la importància d’una bona alimentació com a estratègia per a una salut preventiva i també la necessitat de promoure, protegir i enfortir les produccions agroalimentàries sostenibles de proximitat.

És per això que l’Ajuntament de Granollers ha signat la Declaració de Valladolid, conjuntament amb una vintena de municipis de tot l’estat. Aquesta declaració consisteix a desenvolupar a curt termini polítiques alimentàries davant la Covid-19 per adaptar els sistemes agroalimentaris locals als impactes de les emergències globals i mitigar-ne les causes.

Els principals objectius són impulsar formes sostenibles de producció i consum d’aliments locals; dur a terme una planificació territorial i gestió dels recursos locals per aconseguir una alimentació sostenible i saludable; garantir que tothom pugui alimentar-se saludablement, especialment els grups més vulnerables; potenciar l’activació comunitària enfortint els agents socials i el teixit associatiu local; i potenciar la bona governança promovent la coherència en les polítiques públiques donant resposta a emergències globals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram