Un dels motius de l’augment de videovigilància a Parets. Foto: Aj. de Parets

Des de fa un any l’Ajuntament de Parets ha apostat per la videovigilància. A principis de novembre de l’any passat s’instal·lava la primera càmera de videovigilància al municipi, concretament al barri de Cerdanet. Durant el confinament s’ha vist com la Policia Municipal controlava el compliment de la normativa sanitària i l’estat d’alarma fent sobrevolar quatre drons damunt de la població, cadascun dels quals tenia una tasca específica de control assignada. I sense anar més lluny, recentment el consistori paretà ha anunciat una nova instal·lació.

Es tracta de dues noves càmeres –una al carrer Butjosa amb la plaça Font de la Salut i l’altra al carrer Ponent, a prop de l’escola bressol la Cuna i del parc de La Linera– que tenen com a objectiu controlar el trànsit i evitar actes d’inseguretat ciutadana o comportaments incívics com l’abocament incontrolat de deixalles. A més, l’alcalde paretà, Jordi Seguer, ha fet públic que de cara el 2022 la plantilla de la Policia Local comptarà amb 29 policies, és a dir, s’incorporaran dos nous agents al cos.

“La resposta dels paretans envers les càmeres de videovigilància ha estat molt positiva. Últimament al municipi hi havia punts de més conflictivitat i abocaments de residus en llocs inapropiats. Des que hi ha les càmeres s’han reduït els actes incívics que portava a terme una minoria de la població”, explica Seguer a Línia Vallès quan se li pregunta sobre com ha reaccionat el veïnat davant aquest augment de control per part de l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram