Una imatge de l’’interior de l’alberg de Can Bassa. Foto: Creu Roja Granollers

Els governs municipals de diverses ciutats d’arreu de Catalunya han habilitat espais temporals per allotjar persones sense llar enmig del confinament. Aquest és el cas de Granollers, que va habilitar l’alberg de Can Bassa per protegir aquells que havien de lluitar contra la Covid-19 sense tenir un sostre i que ara ja es desmantella.

Aquest espai temporal va obrir la primera setmana d’abril, després que el Pavelló del Tub, que tenia capacitat per a 12 persones, es quedés sense places per fer front a la demanda del servei. Durant els mesos de funcionament de Can Bassa, l’alberg ha acollit 42 persones sense sostre de tota la comarca. Un equip multidisciplinari de la Creu Roja de Granollers s’ha encarregat d’oferir el servei d’esmorzar, dinar, sopar i acompanyament a les persones que han necessitat fer ús de la instal·lació.

Quinze dies abans que s’acabi l’estat d’alarma, el 21 de juny, Can Bassa ha anunciat el tancament de les seves portes. De fet, des de principis de juny a la instal·lació només hi quedaven vuit persones. Ara, la Creu Roja està treballant per habilitar un nou alberg per a transeünts, amb una dotzena de places, que serveixi per donar resposta a les necessitats de la ciutat. Mentre s’acabi de condicionar el nou espai, l’Hospital de Granollers oferirà un servei d’acollida temporal a aquells que ho necessitin.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram