El Parc de Recerca Biomèdica ha premiat dues alumnes de l’Institut Sant Gervasi de Mollet per la seva investigació sobre bacteris.

L’Andrea Gutiérrez i la Júlia Cazalla, tutoritzades pels professors Manuel Segura i Victor Deronclé, han guanyat el cinquè premi de recerca biomèdica del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, que és una de les infraestructures més grans del sud d’Europa destinades a l’ús de la biomedicina en l’àmbit de la salut humana.

Aquestes dues alumnes de Batxillerat, gràcies al seu Treball de Recerca “Xtrembiòtics: nou potencial antibiòtic ‘antiplash’”, han arribat a l’èxit. L’estudi es basa en la troballa de nous antibiòtics que permetin combatre els bacteris multiresistents que existeixen actualment. Concretament, el seu projecte s’ha centrat en l’anàlisi dels bacteris halòfils extremòfils, que són capaços de viure en condicions extremes de salinitat.

Després de diverses investigacions i molt esforç, les alumnes han aconseguit seqüenciar el DNA del bacteri Staphylococcus aureus i determinar que l’espècie productora de substàncies bioactives és el Bacillus amyloliquefaciens.

Els guanyadors d’aquest Premi, d’entre més de 170 treballs presentats, es van anunciar el passat dijous 30 d’abril.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram