A Sant Celoni només queda un ingressat per Covid-19. Foto: Google Maps

La tendència a la baixa s’accentua i la normalitat als hospitals cada cop és major. Aquesta és la lectura que es pot extreure de les darreres dades de positius per coronavirus que es van anunciar ahir: ja hi ha menys de 60 pacients ingressats per Covid-19 als centres sanitaris de Granollers, Mollet i Sant Celoni.

L’hospital de la capital de la comarca és, encara a hora d’ara, el que concentra més casos; en el darrer recompte, des de l’Hospital de Granollers xifraven en 27 el total de casos positius ingressats (als quals cal afegir els 14 que estan sent tractats a l’hotel medicalitzat B&B). El centre detalla que la quantitat de persones a qui ha donat l’alta frega el mig miler (487), mentre que el total de morts és de 89, un més que la setmana passada.

I encara més accentuada és la situació de retorn a la normalitat a l’Hospital de Mollet. El centre de referència del Baix Vallès va anunciar que està tractant per coronavirus 10 pacients, que ocupen un únic espai de l’hospital, de manera que la resta de dependències estan lliures de coronavirus. L’ocupació de les unitats de cures intensives (UCI) és d’un 30%.

Per últim, el més probable és que Sant Celoni sigui el primer dels tres hospitals de la comarca que anunciï que ja no té cap positiu a les seves instal·lacions. En el darrer comunicat, des del centre asseguraven estar tractant només un pacient i detallaven també que ja s’ha donat l’alta a 93 persones. El total de defuncions, en canvi, és de 28.

FASE 1 AL BAIX MONTSENY?
Les xifres i la situació sanitària, que són diferents en funció de les zones de la comarca, podrien fer que el Baix Montseny (i altres territori del país) passi a la fase 1 la setmana que ve. Així ho va proposar Salut ahir al migdia (i ho demanarà al Ministeri de Sanitat), segons va publicar l’ACN. Per a la resta de la comarca (i la resta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) es demana una fase 0,5, que permetria flexibilitzar algunes de les restriccions de la fase 0.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram