Un moment del Ple telemàtic municipal del 28 d’abril. Foto: Aj. de Granollers

El pla de xoc que s’haurà d’activar per fer front a la crisi econòmica i social després d’aquesta aturada general a causa de la Covid-19 ha estat el fil conductor del Ple ordinari telemàtic de l’Ajuntament de Granollers, celebrat aquest dimarts 28 d’abril.

El punt de l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici de l’any 2019, que es concreta en un resultat pressupostari ajustat de 8.020.410,24 euros i un romanent de tresoreria disponible de 8.640.175 euros, ha estat motiu de discòrdia entre les formacions municipals.

L’equip de govern ha anunciat que d’aquest romanament es destinaran 1,5 milions d’euros al pla de xoc de la crisi sanitària actual: “Farem un ús prudent del romanent a causa de la incertesa i de l’impacte que pot tenir sobre les finances municipals la crisi provocada per la Covid-19”, ha explicat el regidor d’Hisenda, Jordi Terrades.

Tot seguit, la portaveu del grup municipal d’ERC, Núria Manyou, ha mostrat el seu malestar envers la partida pressupostària destinada al pla de xoc: “Estem en un moment greu. Tan greu com per perdre la por a endeutar-nos. Ara és el moment de fer política expansiva, i fer una partida d’1,5 milions d’euros, que és la mateixa que es va fer per pal·liar la crisi del 2008, és insuficient. Quan sabem que ens trobem davant d’una crisi que generarà unes conseqüències econòmiques més greus. Ens calen solucions diferents de les del 2008”, ha conclòs.

Manyou també ha aprofitat per fer una crítica a la Llei Orgànica i ha exigit una modificació de la regla de la despesa que limita el marge d’actuació dels ajuntaments, que els deixa lligats de mans i no els permet “garantir que el sector públic sigui el tractor quan s’han de cobrir les necessitats de la ciutadania”. Des de Junts per Granollers, el regidor Josep Maria Noguera no entén la reducció aproximadament de 3 milions d’euros en el romanament que hi ha hagut respecte de l’any anterior: “No deixen de ser una manca de diners per invertir en la pandèmia i altres projectes”.

D’altra banda, totes les formacions polítiques de Granollers han estat d’acord en el fet d’establir un pacte de ciutat, on tots els grups polítics vagin a l’una per superar la crisi postconfinament i crear una taula de treball. “Aquest pacte ha de defensar de manera aferrissada el servei públic i treballar per no deixar a ningú enrere”, ha dit l’alcalde granollerí, Josep Mayoral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram