Foto: ACN

Després de les denúncies sobre la manca d’equips de protecció contra la multinacional Grifols per part dels sindicats USOC i CGT, Inspecció de Treball ha requerit a l’empresa que els EPIs han de ser d’ús individual i que durant el seu període de substitució haurà de prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors.

Tots dos sindicats alertaven, a principis d’abril, que l’empresa paretana Grifols estava “desprotegint” els seus treballadors perquè “incomplia” les mesures de seguretat pel coronavirus decretades pel govern. En concret, acusaven l’empresa de posar en risc la salut dels seus treballadors, fent-los compartir, en alguns casos, “el mateix EPI entre 40 treballadors”.

És per això que Inspecció de Treball ha recordat a Grifols “l’obligació d’efectuar un seguiment de les mesures adoptades per garantir els dos metres de distància obligatoris entre els treballadors i les mesures per prevenir els contagis de coronavirus dins l’espai de treball”.

En el seu moment, Grifols s’havia mostrat sorpresa per les queixes dels treballadors i recordava que feia dues setmanes havia arribat a un acord amb els sindicats amb l’objectiu d’assegurar la continuïtat de l’activitat farmacèutica i, alhora, garantir la seguretat i la salut de la plantilla.”La col·laboració entre els sindicats és constant; a hores d’ara, els treballadors són el més important per a la companyia”, afirmaven des de l’empresa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram