L’artista, amb algunes de les seves obres. Foto cedida

Un collage fotogràfic de l’escultor martorellesenc Ricard Mira formarà part de l’exposició que promou l’International Institute of Welding (IIW), l’associació més rellevant del món del sector de la soldadura. La mostra es podrà veure en la propera reunió anual que tindrà lloc a Singapur, però sense data pel coronavirus.

La peça de Mira té el nom de Bust d’Horte, una escultura de ferro “inspirada en la model Hortensia Vivas Peiró, qui em serveix de motivació i inspiració en les meves obres”, ha explicat Mira a Exterior.cat. L’històriador de l’art Josep Fèlix Bentz assegura que és “obra equilibrada, madura i tridimensional que té vida pròpia”, subratlla l’artista.

Bust d’Horte és una peça que Mira ja no té a les seves mans. “Me la va comprar fa uns anys un col·leccionista. Té 20 obres meves i aquesta és, de llarg, la més bonica. Curiosament de vegades utilitzo altres metalls a més del ferro però aquesta és totalment de ferro, encara que amb acabats diferents a les diverses parts”, diu.

De la seva presència a la mostra de Singapur, Mira explica que “va ser tota una sorpresa formar part d’aquesta exposició tenint en compte que l’any passat hi van participar artistes de referència mundial. Ens van enviar per correu electrònic que havia estat seleccionada. Tot això és molt gratificant”.

CONFINAT A CASTELLÓ
En plena pandèmia de la Covid-19, Mira es troba confinat a Jérica, un municipi a l’interior de la província de Castelló on va anar el febrer a passar uns dies. “És el poble de la meva dona. Em va bé anar-hi de tant en tant per desestressar-me”, diu.

A Jérica hi té un altre taller on l’escultor de Martorelles no deixa mai de treballar. “És el meu motor vital, la il·lusió que em manté viu. Treballo per trobar-me bé de salut”, reconeix. A 400 kilòmetres de casa, Mira està molt pendent de Martorelles, on hi té la seva dona i el seu fill.

Fa dècades que es dedica a l’escultura, i amb el temps s’ha convertit en un escultor de referència, s’ha donat a conèixer i s’ha guanyat l’admiració i el respecte dins del món de l’art. La seva obra s’ha exposat arreu del país i també a l’estranger, a Alemanya i als Estats Units.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram