Cruïlla del carrer Francesc Ribas amb el carrer Girona on es prenen els indicadors de mobilitat. Foto: Google Maps

Confirmat. Granollers ha registrat una notable davallada dels principals contaminants de l’aire durant el confinament. Així ho reflecteixen les dades obtingudes a l’estació situada davant del Palau d’Esports entre el 16 de març i el 12 d’abril i comparades amb la mitjana dels mateixos dies dels anys 2016 a 2019.

El confinament ha comportat una important reducció de la mobilitat que, unida a una aturada de moltes activitats econòmiques, ha incidit molt en la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat: pràcticament tots els contaminants han baixat.

Sigui com sigui, el retorn a la feina dels treballadors de sectors no essencials va provocar que dimarts 14 d’abril la mobilitat a peu augmentés un 31,4% respecte del 7 d’abril, mentre que la mobilitat en cotxe també va augmentar, en aquest cas un 14,8%.

En la mateixa línia, del 2 al 9 d’abril la mobilitat, sobretot de vianants, ja havia crescut prop d’un 20% en relació amb la setmana anterior, segons xifres de l’Ajuntament extretes de la càmera de trànsit situada a la cruïlla del carrer Francesc Ribas amb el carrer Girona, les quals apunten a un cert relaxament del confinament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram