Foto: Twitter (@pahcardedeu)

Una treballadora de l’Hospital de Granollers feia una crida urgent aquest dimarts a la nit: “No tenim bates per atendre els malalts i estem desprotegits”. Un altre membre del personal sanitari publicava una fotografia de les bates homemade que s’han fet amb bosses d’escombraries alguns treballadors.

No és el primer cop que el personal de l’Hospital denuncia “que així no es pot treballar” perquè els falta material. La PAH de Granollers, la Marea Pensionista, persones anònimes i altres entitats han ajudat a difondre-ho per les xarxes socials. És per això que empreses tèxtils com Laagam faran 100 uniformes complets per a l’Hospital, Zara s’ha posat a fer roba sanitària per a tot l’Estat i UEI-Cerclem de Granollers ha posat en marxa la campanya “Mascaretes Solidàries” i, de moment, ja ha fet arribar 1.500 mascaretes. El centre sanitari ha assegurat que actualment disposa de material, però el seu personal dia rere dia penja imatges contràries a les xarxes socials: fotografies d’infermers amb bosses d’escombraries i personal sense material.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va anunciar abans-d’ahir que pròximament arribaria material sanitari als hospitals catalans. Ara bé, de moment, en diversos centres la gent treballa amb la mateixa mascareta, quan hauria de ser d’un sol ús, i no es canvien els guants -quan el protocol indica que després de visitar un pacient infectat s’ha de llençar tot el material-. Per això, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha denunciat l’angoixa que hi ha entre els professionals i “la urgència d’assegurar als equips sanitaris la protecció individual”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram