El pati de la residència Pedra Serrada de Parets. Foto: Ajuntament de Parets

El ritme de nous casos de coronavirus a la comarca, com a la resta del país, segueix augmentant. A hores d’ara, l’Ajuntament de Parets té constància que altres usuaris de la residència-centre de dia Pedra Serrada estan afectats pel virus, així com part del personal sanitari d’aquest equipament. El primer cas detectat a la residència va ser el d’una veïna de Lliçà d’Amunt, usuària del centre de dia, que va obligar a clausurar-lo. Aquesta va ser atesa a l’Hospital de Granollers i els professionals sanitaris que la van assistir des de la setmana passada estan en quarantena.

També a Montornès, dijous passat va registrar-se el primer cas positiu de coronavirus d’una persona del municipi. El Departament de Salut va informar-ne l’Ajuntament i aquest va procedir a tancar tots els equipaments municipals des del passat divendres i fins al 27 de març, en funció de l’evolució dels esdeveniments.

A aquests casos s’hi sumen el que es va registrar la setmana passada a Mollet, quan un home de setanta-set anys, usuari del Casal Cultural, va convertir-se en el primer positiu de contagi al municipi i va fer clausurar el centre de manera preventiva almenys fins al 25 de març. També el de l’estudiant de 3r d’ESO de l’Escola SEK International School de la Garriga que va donar positiu a la prova de coronavirus i la primera alerta de l’arribada del virus al Vallès, que va donar-se a conèixer dimarts passat a la tarda, quan una dona de seixanta-vuit anys, veïna de La Torreta (Roca del Vallès), va ser traslladada al Vall d’Hebron per haver donat positiu.

Però no tot són males notícies. La farmacèutica Grifols, amb seu a Parets, ha comunicat recentment que s’ha bolcat en investigar tractaments potencials contra el coronavirus. Concretament, està treballant en una possible cura a partir d’hemoglobulines.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram