La protesta davant de l’habitatge ocupat de l’avinguda Aragó. Foto cedida

El dret a l’habitatge i la problemàtica de les ocupacions ha passat a estar en el centre del debat social i polític a Sant Fost. Així va quedar clar divendres a l’avinguda Aragó, on manifestants convocats per la plataforma veïnal Gestión Responsable es van concentrar davant d’una casa ocupada per intentar fer fora els inquilins. Els ocupants van respondre als xiulets i crits de l’exterior llençant objectes al carrer i ruixant amb una mànega d’aigua els convocats.

La presència dels Mossos d’Esquadra no va evitar una tensió creixent entre ambdues parts, tot i que no va passar res més enllà de les amenaces i els intents d’acabar amb la protesta. Finalment, l’endemà al matí, les persones que ocupaven l’habitatge van abandonar el domicili. De fet, dimecres de la setmana passada ja hi va haver una manifestació en el mateix lloc, però els Mossos van fer que els concentrats marxessin.

RESPONENT LES OCUPACIONS
Les recents ocupacions a la vila són un dels aspectes que té en compte el Pla en Defensa del Dret a l’Habitatge anunciat la setmana passada per l’Ajuntament. Des del consistori ja s’està treballant en un protocol d’actuació quan es donin aquests casos.

Tanmateix, la situació coincideix amb una gran presència de pisos buits. Actualment hi ha 195 pisos i cases buides a la vila. Davant d’aquesta paradoxa, en la qual hi ha habitatges sense gent i persones sense una llar, també es contemplarà la creació d’una regidoria dedicada a aquest tema.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram