Els municipis del Baix Montseny volen coordinar-se. Foto: Aj. Sant Celoni

Un grup de municipis del Baix Montseny es van reunir dimarts a Sant Celoni per les afectacions del temporal Glòria, valorar-les i coordinar una actuació conjunta per fer front a les enormes destrosses materials que va provocar la potent tempesta la setmana passada. Els ajuntaments que es van trobar, de viles del Vallès Oriental i de la Selva, van debatre sobre com actuar a les zones més afectades, que tenen danys molt difícils de gestionar per a viles tan petites. Per exemple, a Sant Celoni el consistori ha fet una primera valoració de les destrosses dels aiguats que xifra en 2 milions d’euros.

Després de la trobada a l’Ajuntament, els representants van anar fins a Fogars de la Selva, on es van reunir amb la resta de pobles de la conca de la Tordera, tots ells molt afectats pel pas del temporal. Encara ara se segueix treballant i atenent desperfectes als pobles d’ambdues comarques, fet que fa evident la necessitat de coordinació entre els municipis a l’hora de planificar les intervencions que condicionen tot el territori.

“ESTEM VIUS DE MIRACLE”
Un exemple de la dramàtica situació que es va viure amb el temporal va ser la d’una família de Cànoves i Samalús, que va perdre les seves dues cases a la vila. La família va anar a dormir casualment a casa dels avis, mentre la seva llar s’enfonsava. Per això denuncien que “aquella mateixa tarda ningú va mirar res” i que des de l’Ajuntament “van dir que la casa estava bé, tot i que l’escala del jardí estava partida en tres”. El pare ho resumeix així: “Ningú ens va explicar res, vam anar a dormir a casa els avis per casualitat, estem vius de miracle”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram