Membres de l’acusació popular arribant als jutjats. Foto: Eduard Batlles / ACN

La setmana passada es va celebrar el judici a l’anomenat projecte Pilla-pilla, que sota la falsa aparença de voler perseguir pederastes, va vexar públicament tres homosexuals a Granollers i les Franqueses a finals del 2013. Divendres va quedar vist per sentència, la qual es farà pública el pròxim 10 de desembre i suposarà tot un referent pel que fa als delictes relacionats amb l’homofòbia. Així ho demostra el fet que per primer cop entitats de tot l’estat s’integressin com a acusació popular sota la Comissió Unitària 28 de Juny.

Per aquest motiu, Línia Vallès s’ha posat en contacte amb Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’homofòbia. “Volem justícia”, clama Rodríguez, fent referència a la importància del veredicte per a la comunitat LGBTI. En aquest sentit, assegura que “ha de quedar absolutament clar per a aquesta mena de manades d’ultres que no poden atacar ningú per la seva llibertat i condició sexual”. D’altra banda, l’activista destaca que fan una valoració “molt positiva” i que estan “molt contents” per com s’ha celebrat el judici.

“Per a nosaltres era molt important que les víctimes estiguessin protegides i tranquil·les”, fet que es va complir amb escreix, segons explica. De la mateixa manera, els integrants de l’acusació popular valoraven molt el fet que els afectats no haguessin de tornar a trobar-se amb els agressors. Rodríguez assegura que “tant jutjats com Fiscalia han estat molt bé i s’ha fet un procediment molt correcte”.

Sobre el que va passar portes endins del jutjat penal número 2 de Granollers, el president destaca que en cap moment es va haver de cridar a l’ordre ni hi va haver cap falta de respecte durant la celebració del judici. “Les víctimes s’han pogut explicar i ho han fet molt bé. S’han deixat molt clars els fets i els delictes contra la integritat moral, l’abús de superioritat i el delicte d’odi per homofòbia”, resumeix Rodríguez. “Tenien un objectiu clar: vexar membres de la comunitat LGBTI”, conclou.

I és que els membres del projecte Pilla-pilla es feien passar per joves de 16 anys que contactaven amb homes gais per tenir una cita. En el moment de la trobada, es presentaven desenes de membres i gravaven un vídeo, on humiliaven el tercer i l’obligaven a admetre que era pedòfil. Després el compartien a través de les xarxes socials.

Una de les poques crítiques de l’activista, però, és que “hauria estat millor investigar el fil ideològic del grup”, fent referència a les possibles relacions amb altres organitzacions similars, com és el cas de la banda homòfoba i neonazi russa Occupy Pedophilia.

En tot cas, fa una valoració positiva del judici, del qual se n’espera la sentència per part de moltes entitats LGBTI tant catalanes, com estatals i europees que estan a l’expectativa d’un veredicte contundent contra aquest tipus de delictes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram