La comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Esplugues. Foto: Google Maps

Falta d’espai i perill de contagis. Això és el que denuncien que passa als vestuaris de la comissaria de Mossos d’Esquadra d’Esplugues. Qui ha llençat el crit d’alerta és el Sindicat de Policies de Catalunya, que a finals d’agost va explicar a través de les xarxes socials que ja ha portat el cas a Inspecció de Treball.

Des del sindicat expliquen que el problema de falta d’espai als vestuaris d’homes de la comissaria és un problema que ja fa temps que arrosseguen. De fet, en un comunicat recollit per diferents mitjans ho defineixen com un “greu problema endèmic”.

Per això, i davant de les recomanacions de mantenir les distàncies que fan des del Departament de Salut per evitar contagis de coronavirus en plena pandèmia, el Sindicat ha decidit fer pública la seva situació.

Els representants dels treballadors afegeixen que, els darrers mesos, la situació encara s’ha agreujat més perquè Interior ha reforçat la plantilla de la comissaria d’Esplugues amb 16 agents més.

Es tracta de Mossos de l’àrea de recursos operatius (ARRO) que es dediquen a tasques d’ordre públic per controlar que la ciutadania compleix les mesures dictaminades per Salut per evitar rebrots.

El Sindicat de Policies de Catalunya considera una incongruència que la Generalitat posi normes a les empreses per prevenir els contagis, que faci que els Mossos controlin que es compleixen aquestes normes i sancioni a les que no ho fan i que ells incompleixin la normativa de salut laboral.