Jeison Castaño va oferir un taller-concert al Bulevard. Foto: Ajuntament

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que cada any porta a diversos activistes socials d’arreu del món a diverses ciutats de la comarca per explicar la realitat que els toca viure, ha fet escala a Sant Joan Despí. Han estat a la ciutat quatre activistes provinents de Colòmbia, el Brasil i Síria, que han participat en diverses xerrades on han comptat amb la implicació del col·lectiu estudiantil.

Un miler de joves han treballat a les aules els drets humans i després han participat activament en les xerrades. La periodista i advocada brasilera Maria Dantas va explicar al teatre Mercè Rodoreda que “encara hi ha molta gent al Brasil que no sap que té drets. Aquesta realitat passa molt a les faveles i a les comunitats indígenes que pateixen repressió i espoliació continuament per part de la polícia i l’exercit”. També va intervenir el mestre Pantera, expert en capoeira, que va comentar com aquest art marcial pot donar als joves de les faveles “autoestima i confiança que les coses poden canviar”. I si la capoeira és una eina d’inclusió social, també ho és la música hip-hop. El cantant colombià Jeison Castaño va oferir un taller al Bulevard i va ensenyar als joves com ell combat la violència de Medellín: amb l’art d’escriure cançons.

En paral·lel, la periodista siriana Zaina Erhaim va fer un cafè col·loqui a la Sala Aloma on va explicar la crua realitat en la qual viuen els sirians que han decidit no marxar del seu país.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram