Paret on es farà el mural inspirat en l’arquitecte Jujol. Foto: Ajuntament

Reconèixer la figura de l’arquitecte Josep Maria Jujol i reivindicar-la. Aquest és l’objectiu del concurs que l’Ajuntament ha posat en marxa per triar un artista, que s’encarregarà de fer un mural de grans dimensions a l’espai urbà de la ciutat en el marc de la commemoració de l’Any Jujol140.

L’obra, que haurà d’estar inspirada en la figura de l’arquitecte, es pintarà al lateral de l’edifici situat al carrer del Bon Viatge número 2, al peu de la plaça de l’Ermita. D’aquesta manera, el consistori vol lligar l’art urbà amb l’empremta que Jujol va deixar a la ciutat.

A més de l’Ajuntament, aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de Contorno Urbano, una fundació que es dedica a promocionar, estudiar i conservar l’art urbà i la seva creativitat. Aquesta entitat acompanyarà l’artista que surti escollit del concurs durant el procés de creació i realització del mural.

Al concurs que es farà per triar l’artista encarregat de pintar el mural, tancat el 7 de maig, es valorarà la formació acadèmica i artística de l’autor, a més de la seva trajectòria curricular.

També es tindrà en compte si ha participat en exhibicions, festivals i exposicions, la creativitat i l’originalitat de l’obra que plantegi o si ha fet altres intervencions o obres en l’espai públic.

Finalment, l’artista que guanyi el concurs rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros.

L’Ajuntament pretén que aquesta sigui una de les activitats que perduri a la ciutat i recordi tot el que s’ha fet aquest Any Jujol140, que commemora els 140 anys del naixement de l’arquitecte.