Una empresa de càtering local portarà àpats a una quinzena d’infants de Sant Just Desvern. Elisenda Rosanas /ACN

Amb la limitació de moviments i el tancament d’escoles i equipaments municipals, un dels col·lectius que més està patint aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus són les persones més vulnerables. Per exemple, els infants de famílies amb pocs recursos que reben beques per poder tenir un àpat als menjadors escolars. Per tal que aquests nens i nenes continuïn tenint un àpat garantit al dia, a partir de demà una empresa de càtering de Sant Just Desvern repartirà a una vintena d’infants el seu menú diari.

També rebran un d’aquests àpats una quinzena de famílies, sobretot gent gran que viu sola a casa seva, i que habitualment es beneficien del programa que lluita contra el malbaratament alimentari. A mesura que l’Ajuntament de Sant Just tingui coneixement de noves necessitats, aquest servei s’anirà ampliant per atendre a tothom que ho necessiti.

A més, demà Càritas obrirà un espai més ampli perquè les famílies amb necessitats socials que reben lots d’aliments els puguin anar a recollir evitant el contacte amb altres persones. Per la seva banda, l’Ajuntament ha comprat una partida de menjar fresc per complementar els lots d’aquests dies.

SUPORT EDUCATIU I SOCIAL
Per als infants, que des de divendres no poden anar a classe perquè els centres educatius estan tancats, l’Ajuntament manté el reforç que va activar a través d’internet. A més, el consistori segueix contactant per telèfon amb els usuaris dels serveis socials més grans de vuitanta anys, sobretot als que viuen sols, per tal de saber quines necessitats tenen, com per exemple haver d’anar a comprar menjar o medicines, i intentar satisfer-les sense posar-los en risc. Per això, el govern municipal ha reforçat el servei d’atenció telefònic de l’Ajuntament i la comunicació a través de les seves xarxes socials oficials i de la pàgina web