El Comitè d’Emergències de Sant Just fa aquesta proposta per evitar rebrots. Foto: Departament de Salut

El Comitè d’Emergències de Sant Just Desvern ha acordat que demanarà a la Generalitat la suspensió de les visites a les residències per a persones de la tercera edat del municipi. La mesura, que també inclou les sortides dels centres amb familiars, es proposa per un període de dues setmanes i té l’objectiu d’evitar els rebrots als centres, tenint en compte els casos que estan apareixent a ciutats de l’entorn.

De fet, des del consistori expliquen que la residència Vitàlia ja ha pres aquesta mesura a tots els seus centres de Catalunya. La residència Nuestra Señora de Lourdes, on hi va haver un brot important durant el pic de la pandèmia, també està estudiant aplicar aquesta mesura a partir d’aquesta setmana. Qui també ho està analitzant és la residència Quidam.

NOU BROT
Aquest anunci s’ha fet el mateix dia que la residència CRAL ha fet proves PCR a tots els residents i als treballadors del centre. Les proves s’han hagut de fer després que un treballador del centre donés positiu. De moment, segons el consistori, cap resident ha mostrat símptomes d’estar contagiat. Així i tot, seguint el protocol implantat pel Departament de Salut, s’han fet proves a tots els treballadors i treballadores i a totes les persones que viuen a la residència per tal de descartar contagis.

A més, el positiu d’un membre de la plantilla va obligar a suspendre les visites als residents i les sortides d’aquests fora del recinte. Aquesta mesura s’aplica des del dia 8 de juliol, dimecres passat. Des d’aquell moment, l’Ajuntament explica que el centre ha informat les famílies de tot el que estava passant a través dels seus propis canals de comunicació.