La protesta va reunir centenars de persones davant del CAP del barri de Les Planes. Foto: Twitter (@sjdpodemos)

Centenars de veïns i veïnes de Sant Joan Despí es van concentrar davant del CAP del barri de Les Planes per denunciar la manca de recursos cap a la sanitat pública. L’associació de veïns del barri de Les Planes va convocar la manifestació perquè consideren que Salut no dedica prou recursos a l’atenció primària.

L’entitat creu que la gestió del Govern està deixant sense recursos el centre d’atenció de primària del barri, que cada vegada té menys serveis. Això es tradueix en una atenció deficient cap als veïns i veïnes, que creuen que darrere de tot plegat hi ha l’objectiu de desmantellar el centre. Això obligaria els ciutadans a desplaçar-se a altres zones del poble per ser atesos. Una situació que no els agrada i que asseguren que empitjorarà la salut de les persones grans i amb problemes de mobilitat.

VACUNACIÓ LOCAL
La vacunació de la Covid es fa als CAP de la ciutat des del 15 de març gràcies a la pressió santjoanenca. En un primer moment, Salut va decidir establir el centre de vacunació de la zona al Centre Cívic Les Tovalloles, de Sant Feliu. La Generalitat ho fa així per centralitzar les dosis, ja que el transport de l’antídot és molt delicat i, a més, s’evita que es perdin dosis o es facin malbé durant el trasllat.

Però molts dels que han de rebre les vacunes són persones d’edat avançada que, en molts casos, tenen problemes de mobilitat. Per això, l’Ajuntament i les entitats veïnals de Sant Joan van reclamar que la vacunació es faci a la ciutat. Salut va atendre aquesta petició i ja es fa així des de dilluns. Ara, les associacions de veïns també reclamen que es mantingui l’atenció primària i que rebin el pressupost necessari per mantenir tots els serveis. També reclamen bones condicions laborals per als treballadors i treballadores.