El Barça té la Ciutat Esportiva Joan Gamper a Sant Joan Despí, on hi ha l’estadi Johan Cruyff i altres camps i espais d’entrenament. Foto: Aj. de Sant Joan Despí

L’Ajuntament de Sant Joan Despí s’ha afanyat a posar aigua al vi a la proposta del precandidat a la presidència del Barça Agustí Benedito, que ahir va posar sobre la taula la possibilitat de construir un nou estadi per al club a la ciutat, on ja hi ha la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

La primera tinent d’alcalde i titular de l’Àrea de Territori, Belén García, va dir que el nou estadi del FC Barcelona “no encaixa en el model de ciutat” pel qual treballa el govern del PSC i els comuns. Consideren que el projecte de Benedito xoca amb el nou barri residencial que està impulsant l’equip d’Antoni Poveda just al costat de les instal·lacions esportives del Barça.

García defensa que l’Ajuntament de Sant Joan Despí “sempre ha apostat pel foment de la pràctica esportiva” però afegeix que un nou estadi com planteja Agustí Benedito provocaria greus problemes de trànsit, d’aparcament i de transport públic, a més de tenir un encaix difícil al planejament urbanístic actual.