Un dels treballadors realitzant una trucada. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

El confinament decretat per l’estat d’alarma per frenar el coronavirus pot provocar que els col·lectius més vulnerables quedin més aïllats durant aquesta pandèmia. Per evitar-ho, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha augmentat les trucades que fa als veïns i veïnes més vulnerables perquè no se sentin sols mentre el govern de l’Estat no aixequi les mesures i es pugui sortir de casa.

Un equip de treballadors municipals fa cada dia un miler de trucades per arribar a les 4.000 persones en situació de vulnerabilitat que hi ha a la ciutat. Aquest grup està format per persones grans que viuen soles o acompanyades, persones dependents i famílies en situació de risc social.

Des del consistori expliquen que aquestes trucades acostumen a durar uns quinze minuts i serveixen perquè els ciutadans no se sentin sols. A més, els treballadors i treballadores també els controlen l’estat de salut i els donen suport emocional per fer-los més fàcil de portar el confinament.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament també es preocupen que tinguin totes les necessitats bàsiques cobertes. Per això, a més de les trucades, també els porten la compra i els medicaments a domicili, els instal·len el servei de teleassistència o els faciliten el transport per anar als centres de salut.