Imatge de com seran els nous edificis d’oficines que acolliran la seu d’Agrolimen. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

El Ple de Sant Joan Despí ha aprovat la requalificació dels terrenys de la fàbrica de Gallina Blanca, on es construiran 413 pisos, un hotel i dos edificis d’oficines, amb els vots a favor del PSC, Junts i Ciutadans i l’abstenció dels comuns. Els únics que hi van votar en contra són Esquerra i Podemos. Els republicans consideren que caldria transformar el polígon perquè s’hi puguin instal·lar noves empreses i mantenir el teixit productiu de la ciutat. A més, asseguren que els pisos que s’hi construiran només els podran pagar “les rendes més altes” i exigeixen que s’hauria de fer habitatge de lloguer assequible per al jovent de la ciutat.

L’alcalde Antoni Poveda defensa que el projecte està pensat per a la “gent jove”, ja que hi haurà “habitatge a preu assequible” i es crearan llocs de feina, a més del trasllat de les oficines centrals del grup Agrolimen, que inclou GBFoods, Gallina Blanca o Affinity, entre altres marques.

Qui també critica la requalificació dels terrenys és Comissions Obreres, que ho considera “un greu error estratègic” perquè l’operació urbanística es va fer a costa de tancar una fàbrica “viable” i amb “beneficis sostinguts”, provocant una important eliminació de llocs de treball al poble.

Des del sindicat denuncien la pèrdua de sòl industrial a Sant Joan Despí, un cas que es repeteix a tota la comarca els darrers anys, i aprofiten per reclamar que es conservi el patrimoni arquitectònic industrial de l’antiga fàbrica de Gallina Blanca.