Un dels nous desfibril·ladors instal·lats a Sant Joan Despí. Foto: Aj. de Sant Joan Despí

Sant Joan Despí ha instal·lat tres nous aparells desfibril·ladors a l’exterior de diferents edificis municipals i espais públics. Un dels nous aparells s’ha instal·lat a l’avinguda de Barcelona, a l’exterior de l’Àrea de Serveis a la Persona. Un altre s’ha instal·lat a l’exterior de l’escola bressol municipal Sol Solet, a la rambla Josep Maria Jujol. Finalment, se n’ha col·locat un altre a la plaça de Núria Pompeia, al barri de les Begudes.

Aquests tres nous aparells eleven la xifra de desfibril·ladors a 25, ampliant la xarxa per convertir la ciutat en un municipi cardioprotegit. Ara ja hi ha 12 aparells a la via pública i 13 més a l’interior de diferents equipaments municipals esportius, sanitaris i educatius. A més, l’Ajuntament preveu col·locar-ne tres més en altres barris de la ciutat.

Si una persona pateix una aturada cardíaca, el desfibril·lador permet respondre ràpidament restablint el ritme normal del cor de manera eficaç i ràpida. A més, si es posa en funcionament l’aparell, envia automàticament una trucada al 112 i a la Policia Local i geolocalitza l’aparell perquè els serveis d’emergències trobin la ubicació exacta de la víctima.