Les places del nou equipament alliberaran espai a la resta de l’hospital. Foto: CSI

La feina per revertir la pandèmia del coronavirus no s’ha acabat. Per poder-hi fer front amb les millors eines i garanties, el Departament de Salut ha anunciat que construirà un nou equipament sanitari al costat de l’hospital Moisès Broggi.

L’objectiu és que aquest nou espai, molt similar al que es va instal·lar a Lleida quan hi va haver el primer rebrot de contagis a la comarca del Segrià, serveixi per atendre pacients que puguin tenir o estiguin diagnosticats amb Covid-19.

Amb aquesta decisió, la Generalitat intentarà evitar el col·lapse de les Unitats de Cures Intensives (UCI) i pretén ajudar a mantenir l’activitat sanitària habitual a l’hospital, derivant tots els casos positius contagiats pel virus a aquest nou espai.

A més, es tracta d’un equipament sanitari fix que, un cop deixi de ser necessari per atendre casos relacionats amb la Covid-19, quedarà per a altres usos que necessiti l’hospital. Així ho va explicar el director del CatSalut, Adrià Comella, en declaracions a TV3 recollides per l’ACN.

Comella també va detallar que l’objectiu del departament és que aquest nou equipament estigui en funcionament a finals d’any.

A més de l’equipament que es construirà al Moisès Broggi, Salut també en preveu aixecar a l’hospital de Bellvitge, a l’Arnau de Vilanova de Lleida, a Can Ruti i al Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona. El Govern destinarà 2.000 milions d’euros del pressupost extra per fer front a la Covid per fer realitat aquests espais “estables, medicalitzables i de llarga durada”.