El cribratge massiu començarà demà a la tarda al Casal Cultural Robert Brillas. Foto: Anna Berga / ACN

Salut ha anunciat que demà posa en marxa un dispositiu per fer un cribratge massiu a Esplugues. Les proves es faran a totes les persones asimptomàtiques majors de 16 anys i volen servir per detectar possibles contagis per tal de frenar l’expansió de la pandèmia a la ciutat.

Els tests es faran al Casal Cultural Robert Brillas cada dia, de dilluns a divendres, de les tres de la tarda fins a les vuit del vespre. A les persones que hi vagin se’ls farà un test ràpid que proporcionarà els resultats en 15 minuts.

L’objectiu és controlar la transmissió del virus amb rapidesa i així poder trencar totes les cadenes de contagi possibles abans que el coronavirus s’estengui i ja sigui impossible de controlar. Per això, les autoritats sanitàries recorden que aquelles persones que tinguin símptomes o que siguin contacte d’un positiu no han de fer-se aquesta prova, sinó que han de seguir el procediment indicat i fer-se les proves al CAP o a l’espai que s’hagi habilitat per fer el seguiment.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha celebrat la decisió del Departament de Salut. A Esplugues actualment hi ha un índex de risc de 371,46 punts (molt alt) i una incidència acumulada dels últims 14 dies de 424, per sobre de ciutats veïnes com Barcelona o Cornellà.