Les entitats del lleure d’Esplugues denuncien que el govern de Pilar Díaz vol privatitzar aquesta activitat que les associacions del municipi organitzen des de fa més de dues dècades.

En un manifest que ja suma més de 1.860 firmes de suport, l’Esplai Espurnes, l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet i l’Espluga Viva reclamen al consistori que anul·li el concurs públic, que entregarà el servei d’organització dels casals d’estiu a una empresa.

Les entitats consideren que la tasca educativa que fan amb els infants de la ciutat no es redueix només a l’estiu, sinó que el casal d’estiu complementa l’oferta de lleure i educació que duen a terme durant tot l’any amb tota mena d’activitats. A més, consideren que el sistema que havia funcionat fins ara, un conveni entre l’Ajuntament i les entitats, era una mostra de confiança per part de l’administració cap a la tasca que fan aquests grups.

Des del govern municipal es defensen dient que han hagut de canviar el sistema i fer-ho a través d’un concurs perquè tècnics municipals els van advertir que els casals d’estiu són un servei municipal. Per a les entitats, aquesta opció només serveix per fomentar la competició entre empreses i entitats i per privatitzar el lleure dels infants.