Els creadors de la plataforma Pau Riba, Humbert Blanco i Marc Celeiro. Foto: Twitter (@ajesplugues)

La plataforma digital de voluntariat Ajudem.cat ha rebut el primer premi del concurs d’aplicacions Hackovid, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i la Fundació i2CAT. Aquesta plataforma, concebuda com a punt de trobada per compartir voluntariat, coneixements i recursos per fer front al coronavirus, ha estat creada per l’espluguí Pau Riba, el santjustenc Humbert Blanco i el cerverí Marc Celeiro.

Riba, estudiant, fotògraf i programador de 17 anys, ha explicat que van fer una pluja d’idees per veure “què podia ajudar a la societat en temps de Covid-19”. Per això considera que aquest premi “suposa un gran impuls econòmic” pel seu projecte i “un reconeixement de la feina feta”.

La plataforma agrupa diferents eines, recursos i funcionalitats per unir als voluntaris i voluntàries amb els particulars que desitgin oferir, de forma solidària i altruista, és a dir, sense voler-ne guanyar diners, coneixements, experiències i informació útil. Això es posa a disposició de totes aquelles persones que necessitin temps o serveis, per tal que tothom pugui trobar allò que busca.

A més, també es pot accedir a activitats en línia com classes de música o manualitats que es fan a través de videoconferència. A banda de tots aquests serveis, la plataforma té un espai de videotrucades lliure. L’accés a totes aquestes eines i serveis és totalment gratuït.