Instal·lacions de la companyia a Sant Joan Despí. Foto: Google Maps

L’empresa Nobel Plastiques Ibèrica ha anunciat als treballadors i treballadores de la companyia que vol tancar la fàbrica que té a Sant Joan Despí. Així ho han explicat els sindicats, que adverteixen que si s’acaba fent efectiu el tancament, unes 200 persones es quedaran sense feina. Per això, en declaracions recollides per l’ACN, ja han explicat que rebutgen absolutament el tancament i que s’hi oposaran totalment.

La companyia es dedica a fabricar conductes per a combustible per a automòbils i forma part d’un conglomerat d’empreses d’origen turc. Des de Comissions Obreres denuncien que l’empresa vol tancar la planta de Sant Joan Despí per portar la producció a una altra seu de la companyia i per això asseguren que es tracta d’una deslocalització per motius econòmics.

De fet, els treballadors i treballadores s’han sorprès de l’anunci quan se n’han assabentat, ja que no s’esperaven que els directius de la companyia decidissin tancar la fàbrica de Sant Joan. L’empresa forma part del sector automobilístic, que ha patit un fort impacte per la crisi sanitària del coronavirus, i la plantilla ha patit un ERTO per força major durant els darrers mesos per la baixada de producció general a tot el sector.