La CONFAVC vol que totes les famílies tinguin aliments frescos i de qualitat. Foto: Miquel Codolar / ACN

La crisi social i econòmica provocada pel coronavirus està provocant que moltes famílies tinguin dificultats per comprar productes d’alimentació frescos i de qualitat. Això provoca que la dieta se’n ressenti i que molts ciutadans pateixin diferents problemes de salut per culpa d’una dieta poc equilibrada.

Davant d’aquesta situació, la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya ha anunciat que repartirà 250 lots de productes agrícoles de cultius ecològics entre 250 famílies vulnerables. L’objectiu de la CONFAVC és que aquestes famílies tinguin una cistella de productes frescos i de qualitat per poder-se alimentar durant uns quants dies.

Emmarcada en la campanya ‘Cuidem-nos des dels barris’, aquesta acció també promociona l’economia social i solidària. Per això, les cistelles que es repartiran han estat creades amb productes d’Ecocentral a través de la campanya Abastiment Agroecològic, que vol donar suport i sortida als productes agroecològics i de cooperatives.

PRODUCTE FRESC I LOCAL
Les cistelles que es començaran a repartir aquesta setmana contenen 16 quilos de verdures, 8 de fruites, una dotzena d’ous, iogurts, formatges i altres productes làctics, quatre quilos de carn ecològica, quatre quilos de llegums i una pastilla de sabó. Des de la CONFAVC expliquen que aquestes cistelles es podran repartir gràcies a una donació feta per Aigües de Barcelona i la Fundació Agbar.

Les encarregades de repartir els lots de productes entre les 250 famílies que se’n beneficiaran seran les diferents associacions de veïns de les diverses ciutats de l’àrea metropolitana que rebran el producte. En el cas d’Esplugues ho farà l’associació del barri de Can Vidalet i a Sant Joan Despí se n’encarregaran les associacions de veïns les Planes i El Pi.