El toc de queda ha incrementat els visitants al parc de Collserola. Foto: Ajuntament de Sant Just

La limitació de la mobilitat durant els caps de setmana ha convertit el Parc de Collserola en una de les zones més atractives dels habitants de l’àrea metropolitana on anar a fer exercici. A més, a diferència d’altres punts com el Montseny, en aquest cas s’hi pot arribar sense sortir del terme municipal, una de les restriccions marcades per Salut. Per això, els agents de la Policia Local de Sant Just Desvern han hagut d’incrementar els controls que fan als accessos i a l’interior del parc, després que les autoritats hagin detectat un increment de les aglomeracions, amb grups de més de sis persones, l’ús incorrecte de les mascaretes o els comportaments incívics.

A més de controlar els accessos al parc, on es va arribar a tancar el pas a la plaça Mireia per l’alta concentració de gent, els agents també patrullen per zones com el mirador del Turó d’en Cors.

Els responsables del parc també han detectat un augment de les deixalles que els visitants del parc tiren als espais naturals, amb el problema de contaminació i el perill que suposa per a les espècies vegetals i animals que hi viuen.

S’ATURA LA CAÇA
L’increment de visitants que hi ha al parc durant els caps de setmana també ha fet que el Departament d’Agricultura hagi decidit suspendre les batudes de caça que s’hi havien de fer els dissabtes per controlar la població de senglars que habiten al parc.

Des del Govern expliquen que les societats de caçadors locals “han entès perfectament la situació” i treballaran per buscar una solució per evitar que la població de senglars es dispari.