Un dels nous busos híbrids a l’Hospital de Bellvitge. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat a implantar una sèrie de millores al servei del Bus Metropolità en alguns dels municipis de la metròpolis de Barcelona.

En el cas de la primera corona metropolitana, a partir de l’1 de febrer es fusionaran les línies B8 i B9 –la nova línia serà la B8–, que recorren diferents barris de Badalona. Pel que a la B7, que va de Badalona a Sant Adrià, la freqüència de pas passarà de 20 a 15 minuts. Una altra novetat té a veure amb la línia JT, que circula pel nucli urbà de Sant Just Desvern, entre el Barri Nord i l’Hospital Moisès Broggi (Sant Joan Despí). A partir de l’1 de febrer ampliarà el seu recorregut per donar servei al barri de Can Candeler.

D’altra banda, també s’aposta per millorar les línies que connecten amb l’Hospital Sant Joan de Déu. En aquest sentit, l’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues, juntament amb l’hospital, han col·locat una nova parada doble davant del centre hospitalari que dona servei a cinc línies (JM, E44, EP1, 68 i 78).

Una altra millora és la que té a veure amb l’accessibilitat d’algunes parades. S’han renovat les parades de l’Hospital Universitari de Bellvitge, a l’Hospitalet, i la de la plaça Constitució d’Esplugues. Per últim, un altre pas endavant és el de la incorporació de 13 nous autobusos híbrids per substituir els més antics i contaminants.