Una treballadora de la planta de Reig Jofre, on a mitjans de juny es produiran un milió de dosis diàries. Foto: Àlex Recolons/ACN

La vacuna de Janssen que la farmacèutica Reig Jofre fabricarà a Sant Joan Despí es repartirà a partir del 19 d’abril. Així ho afirmen des d’AFP, tal com recull l’Agència Catalana de Notícies. Es tracta del quart vaccí aprovat per la Unió Europea. Però a diferència de la resta, aquest només necessita una dosi per immunitzar els pacients.

La Unió Europea ha firmat un contracte amb la farmacèutica per comprar 400 milions de dosis. D’aquests, l’Estat en rebrà un 10%, és a dir, que ni toquen 40 milions de dosis. La meitat els ha de començar a rebre abans de finals d’any. Això significa que a partir de l’abril ha de començar a rebre uns 20 milions de dosis.

UN MILIÓ DE DOSIS AL DIA
La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ja va avançar que a mitjans d’abril rebran cinc milions i mig de dosis. Ho va dir en la visita que va fer a la planta de Sant Joan Despí amb Thierry Breton, comissari de Mercat Interior de la Comissió Europea.

Durant la passejada per les instal·lacions, Maroto va explicar que 800.000 d’aquestes primeres dosis es distribuiran a Catalunya. La ministra i el comissari Breton també es van reunir amb el CEO de la farmacèutica Reig Jofre, Ignasi Biosca. L’empresa ja ha dit que la planta de Sant Joan Despí produirà un milió de dosis diàries de la vacuna de Janssen a mitjans de juny.