Jaume Plensa

Plensa al costat de ‘Chloe’, l’escultura de Sant Just. Foto: Twitter (@lflotats)

L’artista Jaume Plensa, veí del poble i flamant Català de l’Any, ha col·locat Sant Just Desvern en el mapa artístic internacional. I és que, sense anar més lluny, la ciutat comparteix una cosa amb capitals de renom com Nova York, Londres, Madrid o Barcelona: que totes tenen una escultura seva exposada als seus carrers. A la ciutat, està instal·lada al parc de la Rambla, tal com ho va demanar el mateix escultor, que va cedir de franc l’obra Chloe.

Es tracta d’una nena del Baix Llobregat que ja no existeix, perquè ha continuat evolucionant, però que Plensa diu que va poder captar en un moment de la seva vida. Així ho va explicar el mateix artista el passat 18 de juny, en un acte d’inauguració que va comptar amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga i d’autoritats locals.

D’aquesta manera, Plensa fa una picada d’ull al municipi del qual és veí i des d’on es van desfer en elogis el mes passat, quan el president Pere Aragonès li va entregar el premi de Català de l’Any, que impulsa El Periódico i que no es lliurava des de feia quatre anys. En aquest sentit, l’alcalde Joan Basagañas va resumir el sentiment del poble en veure com un dels seus veïns més universals era reconegut: “És un honor que Jaume Plensa sigui veí de Sant Just”, va expressar el batlle.

A més, Plensa acaba de ser guardonat, a proposta del ministre de Cultura, Miquel Iceta, amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts.

“Moltes vegades sento enveja perquè les meves obres són a llocs espectaculars”, va dir en una entrevista recent. Espectacular, com Sant Just Desvern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram