Las bajas pasiones. Crèdit: Berdache.es

La segona edició del festival se celebra al Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat del 19 al 28 de juny.

Berdache, Gender Art Festival és el primer festival d’arts visuals i escèniques que presenta com a temàtica central i única el gènere i la identitat. I ara celebra la seva segona edició al Districte Cultural de l’Hospitalet de Llobregat amb onze propostes de teatre, música, dansa, arts visuals, poesia, intervenció escènica i performance, del 19 al 28 de juny.

La proposta es titula Berdache, agafant com a referència a uns indis nord-americans, coneguts com els “dos esperits”, i la peculiaritat dels quals consistia que tenien patrons de conducta tant masculins com femenins. Aquest concepte s’ha utilitzat per potenciar l’objectiu del festival: normalitzar la diversitat i convertir-se en un espai que permeti preguntar, conèixer, descobrir, reflexionar i sobretot celebrar l’art, la cultura, el gènere i la identitat.

GRANS NOMS I TALENTS EMERGENTS
La segona edició de Berdache aposta per una programació de grans noms i talents emergents que aborden qüestions vinculades al gènere a través de la cultura. El 19 de juny, l’espectacle teatral “Trànsits” de Mariana Percovich i David Teixidó donarà el tret de sortida a aquesta segona edició del Berdache.

Berdache serà el primer cop que sumi propostes musicals a la seva programació. Un dels plats forts arribarà el diumenge 27 de juny amb l’actuació de Las Bajas Pasiones, un dels fenòmens de l’escena queer de Barcelona. L’auditori també acollirà l’actuació de Simona (25 de juny), una artista argentina, que oferirà una mirada queer fora dels estereotips i un diàleg entre gèneres.

El festival també comptarà amb l’espectacle “Flamenc Queer meets Vogue” de Flamenc Queer (25 de juny) i la proposta escènica “Error 404” de Personaje Personaje (Juan Diego Peña) i Ken Pollet (Elena Ramírez), a més del recital “Varosha” de la poeta Mireia Calafell i la violoncel·lista i compositora Björt Rùnars.

Altres dels protagonistes del Berdache són l’escriptora Brigitte Vasallo i Alba G. Corral amb la seva intervenció escènica “Un cos (possible) i lesbià” (28 de juny); Eloi Martín Casanovas i Març Llinàs amb l’obra “Trans./Masculinitats/en/Escena” (27 de juny); i els creadors escènics i performers Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol amb el seu espectacle “#Losmicrófonos” (28 de juny).

El 28 de juny, dia de l’orgull, el festival tancarà la segona edició amb la cantaora flamenca Ana Brenes amb el seu primer espectacle “Camí”, un monòleg musical acompanyat per la guitarra de Toni Abellán i ple de crítica social, autocrítica i poesia.

Tota la informació sobre els espectacles es poden trobar a la web del festival.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram