Regidors i regidores de l’Ajuntament d’Esplugues en la concentració per condemnar el crim davant l’edifici consistorial. Foto: Laura Fíguls / ACN

Una desena de persones es van reunir davant l’Ajuntament d’Esplugues per condemnar la mort d’una veïna del municipi a mans de la seva parella. Durant l’acte, que es va fer mantenint les mesures de seguretat i higiene per prevenir el coronavirus, l’alcaldessa Pilar Díaz va lamentar que “estem cansades de recomptar dones assassinades per la violència masclista”, tal com recull l’ACN.

De fet, la convocatòria de l’Ajuntament d’Esplugues, feta conjuntament amb el de Viladecans, on estava empadronada la víctima, demanava a la població que mostrés el seu rebuig a aquest crim masclista allà on es trobessin. Díaz va dir que “són clarament insuficients” els recursos que es dediquen a la lluita contra la violència masclista i va assegurar que “és el moment de virar i començar a treballar” per evitar més crims.

Els fets van passar dissabte al matí, quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’un cadàver trobat en un domicili del barri de Can Vidalet. Els agents hi van trobar el cos de la dona, amb evidents signes de violència, cosa que els va fer pensar en un cas de violència masclista. La policia catalana va acabar detenint la parella de la víctima a Badalona, on s’havia fugat amb metro.