Els agents patrullen per la ciutat per vetllar que es compleixi el confinament. Foto: Ajuntament d’Esplugues

Els agents de la Policia Local d’Esplugues han posat més de 25 denúncies a diverses persones per saltar-se el confinament i incomplir les normes que marca l’estat d’alarma decretat per govern central. Una vintena d’aquestes multes s’han posat a vianants que anaven pel carrer de manera injustificada, incomplint així amb el confinament domiciliari. Una altra de les multes s’ha posat a un conductor que circulava per la ciutat quan no ho podia fer. Els agents també han denunciat diversos establiments que estaven oberts al públic tot i que, com marca el decret, havien d’estar tancats.

A més de les denúncies, els agents de la policia local també patrullen pels carrers per avisar a la gent que no pot sortir de casa seva si no és per anar a treballar, per anar a comprar productes de primera necessitat, per anar a cuidar a persones dependents o per treure els seus animals de companyia a fer les seves necessitats.

Les multes que poden posar els agents de la Policia Local van des dels 100 fins als 600 euros per aquells que toquin tanques o cintes posades pels cossos de seguretat per crear perímetres de seguretat. Per aquells que es resisteixin a l’autoritat, la desobeeixin o no s’identifiquin quan un agent ho demana, les multes s’eleven des dels 601 euros fins als 30.000. I pels casos més greus de tots, la llei contempla sancions que van des dels 30.001 fins als 600.000 euros.