Alguns busos que cobriran la nova línia E30 seran híbrids. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament han posat en marxa noves línies d’autobús al municipi per millorar la mobilitat en l’àmbit local i per facilitat la connexió amb la capital catalana. Un dels canvis posats en marxa a principis de mes ha estat l’ampliació del recorregut de l’SF1, que ara també dona servei al veïnat de Mas Lluí, connectant-lo amb l’estació de Rodalies de Sant Feliu. Una altra de les novetats és el JustMetro, que amplia el seu horari i, a partir d’ara, també circula diumenges i festius. Finalment, el tercer canvi és la posada en funcionament de la nova línia E30, que substitueix la línia L30 i n’amplia el recorregut, arribant fins a L’Illa Diagonal de Barcelona.

L’AMB i l’Ajuntament van aprofitar la presentació de la nova línia E30 per inaugurar el nou ‘Park & Ride’, l’aparcament dissuasiu de 65 places que s’ha fet al costat de la parada del Tram del Consell Comarcal perquè els usuaris deixin el cotxe i utilitzin el transport públic.

De fet, en una enquesta encarregada pel consistori, els veïns i veïnes deien que una de les principals necessitats que havia de millorar el municipi és la mobilitat i la connexió amb transport públic amb Barcelona.

FACILITAR L’APARCAMENT
Després de rebre l’aprovació del Ple, la col·laboració entre l’Ajuntament i l’AMB també s’estendrà a la gestió de l’aparcament al municipi. Al debat de febrer es va aprovar un conveni per implantar la Plataforma metropolitana d’aparcament, que permetrà que els veïns i veïnes paguin la zona blava i la zona verda a través d’una aplicació.