Els veïns i veïnes votaran pels projectes que es faran fins al 2023. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

Els veïns i veïnes de Sant Joan Despí seran els encarregats de triar el destí de 600.000 euros. Ho faran a través dels Pressupostos Participatius, un procés que arrenca aquest mes. Fins al 4 de juny, tots aquells que ho vulguin podran presentar dues idees.

Totes les propostes seran avaluades per una comissió municipal. Ells seran els encarregats d’analitzar si són viables tècnicament i econòmica. Un cop fet aquest procés de cribratge, els ciutadans seran els encarregats de votar les millors propostes. Ho podran fer durant el mes de juliol.

A diferència d’altres municipis, on els veïns voten uns pressupostos participatius cada any, a Sant Joan el procés s’allargarà fins el 2023. Just abans de les pròximes eleccions municipals, el maig del 2023, s’avaluarà si s’ha complert amb les iniciatives votades.

OBRES NOVES I REFORMES
Del pressupost, més de la meitat servirà per impulsar projectes de millora dels barris. El 40% restant, servirà per impulsar projectes de tota la ciutat. Els projectes escollits podran servir per millorar elements que ja existeixen o per fer-ne de nous que l’Ajuntament encara no hagi fet.