L’entrada a l’aparcament de l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. Foto: Google Maps

L’aparcament de TV3. Aquest és el lloc on podran deixar el cotxe de franc els professionals de l’hospital Moisès Broggi que, per l’increment de casos que hi ha al centre per la tercera onada, han de fer torns de dotze hores. Es tracta de mig centenar de treballadors, bàsicament de les UCI i l’àrea d’hospitalització. Persones que, des de principis de mes, fan torns de mig dia per poder atendre a tots els pacients i cobrir les baixes d’altres professionals que hi ha al centre hospitalari per la Covid.

El comitè d’empresa de l’hospital ha estat l’encarregat d’assolir aquest acord amb la direcció de la televisió, gràcies a les gestions fetes pel seu comitè. Els sanitaris podran deixar el seu cotxe de franc a l’aparcament de la televisió, ja que molts dels seus treballadors estan fent teletreball i hi ha forces places buides.

També n’hi ha forces a la zona verda que envolta l’hospital. Per això, el comitè va demanar a l’Ajuntament que busqués la forma de facilitar l’aparcament a aquests treballadors, que no poden deixar el seu lloc de feina per moure el cotxe o renovar el tiquet d’aparcament. Però el govern d’Antoni Poveda s’hi ha negat, escudant-se en el fet que el funcionament de l’aparcament el marca una ordenança i que no es poden fer distincions entre els sanitaris i la resta de treballadors. Així ho va dir al Ple, després d’un prec d’Esquerra. El comitè d’empresa considera una “manca de sensibilitat” la postura de Poveda i el seu govern.

Una manca de tacte que també creuen que tenen els gestors del pàrquing de l’hospital, que tampoc han cedit per facilitar l’aparcament a l’espai que hi ha al centre, com sí que van fer durant la primera onada. Aquest cop, el conflicte que mantenen amb la direcció del centre ho ha impedit.