Els coloms tenen colors llampants per ser identificats durant les competicions. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra han recuperat 27 coloms esportius a Santa Coloma de Gramenet. La troballa la van fer el passat 4 de maig després que els veïns d’un edifici del barri del Raval de Santa Coloma denunciessin que s’havia instal·lat un colomar il·legal al terrat del bloc de pisos del carrer Sant Ernest.

Els agents van pujar per inspeccionar-li i hi van trobar diverses gàbies amb gairebé una trentena de coloms esportius. Els animals estaven vigilats per unes quantes persones que no eren de l’edifici. Per això, la policia catalana els va denunciar per incomplir les normes del confinament.

Un cop recuperats els animals, els Mossos d’Esquadra van comprovar que es tractava d’animals robats a Cornellà, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Just Desvern i Montcada i Reixac. Els agents ara estan investigant qui són els autors dels robatoris.

Pel que fa als animals, els agents els van lliurar a la Federació Catalana de Coloms Esportius, que els retornarà als seus propietaris gràcies a les anelles identificatives. Aquest tipus de coloms es caracteritzen per estar pintats amb colors llampants perquè siguin més fàcils d’identificar. De fet, els millors exemplars poden arribar a valdre fins a 20.000 euros.